19-daagse groepsrondreis Sri Lanka, Maleisië en Thailand

Van 24 november tot 12 december 2016

7-daags landarrangement Sri Lanka
12-daagse cruise van Colombo, Sri Lanka naar Laem Chabang (Bangkok), Thailand

met de AIDAbella

Boek nu vanaf € 3.099

Logo

Exotisch Sri Lanka

Ayubowan! Welkom op Sri Lanka. Een groot eiland in de Indische Oceaan met een diverse cultuur en een indrukwekkende flora en fauna.  Tot 1796 was Sri Lanka oftewel Ceylon een van de VOC gebieden. De restanten hiervan zijn nog steeds goed te zien op het eiland. In Galle zijn nog een fort en koloniale gebouwen te vinden. Ook in Colombo staat een voormalig fort, een gouverneurswoning en een kerkhof uit de Nederlandse tijd. Voor de kust ligt het eilandje Delft.

De leeuwenrots
Uw rondreis begint al goed met een bezoek aan Sigiriya, de leeuwenrots. Dit complex stamt uit de 5e eeuw en is een van de zeven plaatsen in Sri Lanka op de Werelderfgoedlijst.

Ceylon thee
Sri Lanka is bijzonder vruchtbaar en is dan ook een groot producent van exotische vruchten, thee en specerijen. U reist per trein door een landschap van zacht glooiende hellingen met uitgestrekte theeplantages. Vrouwen met gekleurde hoofddoeken lopen gebukt door de velden om de beste theeblaadjes te oogsten.

Tempel van de tand
In Kandy staat een bezoek aan de ‘Tempel van de Tand” op het programma. In deze tempel wordt een tand van Boeddha bewaard, die veilig bewaard wordt in een gouden kistje.

Jeep Safari Yala National Park
In Yala National Park maakt u een game drive. Dé kans om luipaarden, olifanten, krokodillen en exotische vogels te spotten.

Galle en Colombo
Via het vissersdorp Weligama, waar u de vissers op stokken in zee ziet vissen, reist u door naar Galle.  Dan keert u terug naar Colombo waar u aan boord stapt van de AIDAbella.

Cruise van Colombo naar Maleisië, Singapore en Thailand
Rust de eerste drie dagen lekker uit op zee en verwerk de indrukken die u op Sri Lanka heeft opgedaan. Stap vervolgens aan land op Langkawi en in Port Kelang, de haven van Kuala Lumpur, Maleisië.  Via Singapore en het eiland Ko Samui, Thailand arriveert u in Laem Chabang, Thailand, op ca. 2 uur rijden van de hoofdstad Bangkok.

kaartje

AIDAbella ★★★★

De rode lippen van de AIDAbella, een van de Clubschepen van de Duitse rederij AIDA, lachen u al van verre toe en vormen de voorbode van een heerlijke cruise. Aan boord vindt u ruime hutten en een informele, sportieve sfeer. In het kloppend hart van het schip, het Theatrium, is altijd wat te beleven.

De AIDAbella heeft maar liefst zes restaurants, waar u zonder vaste dinerzittingen of strenge kledingvoorschriften heerlijk kunt eten. In de uitgebreide buffetrestaurants zijn ook tafelwijn, bier en frisdrank bij uw lunch en diner inbegrepen. Tegen een kleine vergoeding kunt u aanschuiven in een van de exclusieve specialiteitenrestaurants voor bijvoorbeeld sushi of een malse biefstuk.

Het Theatrium is een openbare ruimte die zich uitstrekt over drie dekken en een theater, bars en het atrium van het schip tot één geheel smeedt. Hier kunt u terecht voor spectaculair entertainment en geweldige muziek. Overdag kunt u zich op allerlei manieren in- of ontspannen met de vele sport-en-spelactiviteiten van AIDA en het ruime wellnesscentrum aan boord.

Landprogramma

Dag 1 (24-11-2016) Amsterdam-Colombo

Vertrek Amsterdam Schiphol voor de vlucht naar Colombo met overstap in Istanbul.

Dag 2 (25-11-2016) Colombo, Sri Lanka

U komt aan in Colombo en wordt op de luchthaven opgewacht door uw chauffeur die tevens uw gids zal zijn de komende week. Transfer (reistijd ca. 1 uur) naar het Cinnamon Lakeside Hotel (of gelijkwaardig) in Colombo voor een overnachting op basis van half pension.

Colombo is een levendige stad die rijk is aan geschiedenis. De vele culturen ziet men terug in gebouwen, tempels, moskeeën en in het leven op straat. Het is de commerciële hoofdstad en grootste stad van Sri Lanka, tevens een belangrijke haven en handelscentrum. Het is een multiculturele stad met onder andere Singalezen, Tamils, Sri Lankaanse Moren en Maleisiërs. Ook zijn er verschillende godsdiensten vertegenwoordigd zoals het Boeddhisme, het Christendom en de Islam.

Colombo Fort is het financiële district van Colombo. Hier zijn nog vele historische gebouwen te vinden, zoals het oude parlementsgebouw, het huis van de president, de oude vuurtoren en het oudste gebouw in Colombo: het Nederlands ziekenhuis (‘Old Colombo Dutch Hospital’). Het hoogste en opvallendste gebouw is het uit twee torens bestaande World Trade Center. De haven van Colombo ligt ook in dit gebied.

De wijk Pettah staat bekend om haar bazaars en markten. U kunt hier uitstekend shoppen. Pettah begint waar Colombo Fort eindigt. De Sea Street is de meest interessante straat om te winkelen en te bekijken. Naast goudsmeden vindt u er de kleurrijke Hindoe Kathiresan en Kathiresan Kovik tempels. In Pettah staat ook één van de oudste moskeeën in Colombo, de Jami-ul-Alfar moskee en het Nederlands Museum.

Galle Face Green is een promenade die begint bij het oude parlementsgebouw in Colombo Fort. De promenade werd oorspronkelijk voor paardenraces en golf in 1859 aangelegd door de Britse gouverneur. Momenteel wordt deze gebruikt als park om te ontspannen en lekker te picknicken.

U dineert in een plaatselijk restaurant.

Dag 3 (26-11-2016) Colombo-Sigiriya

Vandaag reist u van Colombo naar Sigiriya waar u een nacht verblijft in het Aliya Resort & Spa (of gelijkwaardig).U luncht in een lokaal restaurant.

In de middag bezoekt u de Leeuwenrots in Sirigya. Dit complex staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De Leeuwenrots is een overblijfsel van een lang overleden vulkaan. De aflopende helling van de vulkaan is door de tijd heen weggevaagd door erosie en hierdoor heeft de rots zijn karakteristieke vorm gekregen. De rots is ruim 180m hoog en vanaf kilometers ver te zien. De Leeuwenrots is vernoemd naar de uitgehouwen leeuwenkop en leeuwenpoten bij de ingang halverwege de rots op het Leeuwenplateau. De leeuwenkop is inmiddels afgebroken maar de poten zijn nog te zien. In de 5e eeuw was de Leeuwenrots een koninklijk complex van koning Kasyapa, met het paleis bovenop de rots.

U kunt hier restanten van het paleis, de bijgebouwen, de baden,  de tuinen en muurschilderingen bekijken. De muurschilderingen zijn sensuele beeltenissen van vrouwelijk schoon. Van de 500 originele schilderingen zijn er nog 21 overgebleven. De rest is vernietigd door Boeddhistische monniken die naderhand op de Leeuwenrots verbleven.

Duur excursie ca. 3 ½ uur.

Dag 4 (27-11-2016) Sigiriya-Kandy

Op weg naar Kandy bezoekt u allereerst de Dambulla Rots Tempel. De Gouden Tempel bestaat uit vijf grotten met afbeeldingen en standbeelden, waarmee het leven van Boeddha wordt uitgebeeld. De grotten waren al voor het eerst bewoond in de 7e eeuw v. Chr. Vanaf de 1e eeuw v. Chr. kwamen er religieuze afbeeldingen en beelden. Deze excursie duurt ca. 1½ uur.

Vervolgens gaat u naar een specerijen tuin in Matale waar u een rondleiding krijgt met uitleg over de verschillende smaken en geuren van kruiden en specerijen. Duur van deze excursie is ca. 1½ tot 2 uur.

Lunch onderweg.

In de middag arriveert u in Kandy, na Colombo de tweede belangrijkste stad van Sri Lanka. De stad ligt in een vallei rondom het kunstmatige Kandy meer en is de vroegere hoofdstad van het Koninkrijk Kandy. Dit koninkrijk was tijdens de Portugese, Nederlandse en deel van de Britse kolonisatie het laatste koninkrijk in Sri Lanka. Kandy is een zeer culturele stad met veel tempels, waaronder de belangrijkste tempel in Sri Lanka, de Tempel van de Tand. Hierdoor staat Kandy op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens een ca. 1½ uur durende excursie bezoekt u de Tempel van de Tand en wandelt u langs het meer en door de straten van Kandy.

Om ca. 17.00 uur bezoekt u een speciale Kandy dans- en drumvoorstelling die ongeveer 1 uur duurt.

Overnachting in het Ozo Hotel (of gelijkwaardig) in Kandy.

Dag 5 (28-11-2016) Kandy-Nuwara Eliya

Een treinreis is absoluut een must in Sri Lanka! Dat is dan ook wat u vandaag kunt gaan doen. Het is een betoverende reis door het prachtige Sri Lankaanse landschap vol theeplantages. Uw chauffeur/gids neemt uw bagage mee en ontmoet u weer in Nuwara Eliya.

NB. Deze excursie is weersafhankelijk. De trein rijdt over enkel spoor en wegens de soms onzekere weersomstandigheden kan het vertrek vertraagd zijn of zelfs helemaal geannuleerd worden.

Na de treinreis bezoekt u een theefabriek waar u tekst en uitleg krijgt over het theeproces en waar u uiteraard thee kunt proeven. Duur ca. 1½ uur. Lunch onderweg.

Nuwara Eliya (“Lichtstad”) ligt in een dal op 1.884 meter hoogte, te midden van de vele thee plantanges Het wordt ook wel “Klein Engeland” genoemd omdat de stad gesticht is door de Britten in de 19e eeuw. De typisch Britse koloniale bouwstijl is nog goed te zien, met het Grand Hotel als  beste voorbeeld. Nuwara Eliya heeft, in verhouding met de rest van Sri Lanka, een koel klimaat. Overdag is het gemiddeld 20°C en ’s nachts gemiddeld 10°C.

Overnachting in het Grand Hotel (of gelijkwaardig) in Nuwara Eliya.

Dag 6 (29-11-2016) Nuwara Eliya – Yala National Park

Op weg naar Yala National Park bezoekt u eerst de spectaculaire Rawana Ella waterval (een stop van ca. 20 minuten). Na de lunch onderweg arriveert u in het Cinnamon Wild Hotel, dat vlak naast Yala National Park ligt. U overnacht in een “jungle chalet”.

In de middag gaan we op safari! We maken een game drive en gaan op zoek naar luipaarden, olifanten, krokodillen, beren, herten en exotische vogels. Duur van de excursie ca. 3 uur.

Dag 7 (30-11-2016) Yala National Park-Galle

Vandaag rijdt u naar Galle. Onderweg maakt u een half uur durende stop in Dondra voor een bezoek aan de tempel die gewijd was aan de Hindoe god Vishnu. In 1588 werden alle tempels door de Portugezen verwoest maar deze is gespaard gebleven.

U luncht onderweg en rijdt via het vissersplaatsje Weligama, waar u vissers op stokken gezeten in zee ziet vissen, naar Galle.

Galle ligt aan de zuidkust van Sri Lanka en is vooral bekend om het Nederlands fort, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het staat vol authentieke Nederlandse gebouwen, zoals een oud Nederlandse kerk en het huis van de Nederlandse gouverneur. Het fort is gelukkig nog in goede staat. Loop over de muren voor een prachtig uitzicht en een leuke wandeling. Duur excursie ca. 2 uur.

Overnachting in het Jetwing Light House Hotel in fort Galle (of gelijkwaardig).

Dag 8 (01-12-2016) Galle-Colombo

Uw laatste dag op Sri Lanka is aangebroken. Uw chauffeur rijdt u in ca. 2½ uur van Galle naar Colombo waar de AIDAbella op u ligt te wachten. Om 20.00 uur kiest zij het ruime sop voor een cruise van 12 dagen.

Cruise

Dag 9-11 (02/03/04-12-2016) Cruisedagen op zee

Drie ontspannen dagen aan boord om de AIDAbella te leren kennen en alle op Sri Lanka opgedane indrukken te verwerken. Geniet bij het zwembad van een goed boek en in de Wellness Oase van een massage. Actief bezig zijn kan natuurlijk ook op het jogging parcours of in de fitness ruimte.

Dag 12 (05-12-2016) Langkawi, Maleisië

Aankomst 09.00 uur; vertrek 15.00 uur.
Langkawi is de meest noordelijk gelegen eilandengroep aan de westzijde van het schiereiland Maleisie. Het is een schitterend tropisch eiland, met prachtige stranden en een spectaculair binnenland. Enkele populaire attracties op het eiland zijn het, Kilim Geoforest Park, de Durian en Temurun watervallen, Underwater World Langkawi en Langkawi Wildlife Park.

Dag 13 (06-12-2016) Port Kelang (Kuala Lumpur), Maleisië

Aankomst 07.00 uur; vertrek 18.00 uur.
Port Kelang is de haven van Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië. In Kuala Lumpur hoeft u zich bepaald niet te vervelen. Sfeervolle straten, mooie gebouwen, prachtige stukjes natuur, musea en andere bezienswaardigheden. Uit het koloniale tijdperk ziet u nog duidelijk Britse invloeden en ook de Nederlandse architectuur is terug te vinden in het straatbeeld van het oude centrum. Eén van de gezichtsbepalende gebouwen van de stad is de Kuala Lumpur Tower, meestal kortweg KL Tower genoemd. Met een hoogte van 421 meter is het na Petronas Twin Towers het tweede gebouw wat betreft hoogte. De twee identieke Petronas Twin Towers zijn in de jaren negentig van de vorige eeuw gebouwd. Op het moment dat de 88 verdiepingen tellende torens klaar waren vormden ze toen samen het hoogste gebouw ter wereld. Waarschijnlijk één van de beste plekken om uitzicht te hebben op de Petronas Twin Towers is de SkyBar van het vijfsterren Traders Hotel in Kuala Lumpur City Central. Deze bar bevindt zich op de 33e verdieping van het hotel. Omdat het hotel bijna recht tegenover de Petronas Twin Towers ligt en er geen gebouwen zijn die het uitzicht blokkeren heeft u een prachtig uitzicht op de tweelingtorens van Kuala Lumpur. De bar zelf is ook de moeite waard, het zwembad van het hotel ligt er midden in! Jalan Petaling (Petaling Street) is het hart van de levendige wijk Chinatown. Hier wonen hoofdzakelijk Chinezen en het is één van de meest sfeervolle stukjes van Kuala Lumpur. U kunt hier naar hartenlust winkelen. De kraampjes en winkels bieden allerlei handelswaar aan van goedkope souvenirs tot namaaktassen en lokale lekkernijen.

Dag 14 (07-12-2016) Singapore

Aankomst 09.00 uur; vertrek 20.00 uur.
Geen stad zo schoon als de stadstaat Singapore, het kleinste land in Zuid-Oost Azië dat ook wel het ‘Manhattan van Azië’ wordt genoemd. De stad is één van de veiligste steden ter wereld, waarin wolkenkrabbers, plantages en parken elkaar afwisselen. U treft hier een bonte mengeling van oosterse charme en westerse zakelijkheid. Sir Thomas Raffles legde de basis voor de stad door hier een handelspost te stichten. Naar hem is het beroemde Raffles hotel genoemd, waar de Singapore Sling cocktail werd geboren.

De wijk Little India ademt een andere sfeer uit dan de rest van Singapore. Hier overheersen lage gebouwen en marktkraampjes. Het is India in het klein, met de typische Indiase kledingdracht, geurige kruiden, vrolijke kleuren en Indiase tempels, zoals de ‘tempel van de duizend lichten’. In het kleurrijke Chinatown, ten zuiden van de Singapore River, worden de opmerkelijkste spullen aangeboden: van lampionnen tot loempia’s, maar ook gedroogde haaienvinnen en vers pythonvlees. Een senseh (kruidendeskundige) heeft een kruid voor iedere kwaal, de waarzegger leest uw hand en de exorcist verdrijft boze geesten. Bezoek ook de oudste Chinese tempel van de stad: de Thian Hock Ken Temple. Op 12 km van de stad ligt een tropisch regenwoud met de 177 meter hoge Bukit Timah, het hoogste punt van Singapore. In dit belangrijkste natuurgebied van het land groeien verschillende planten en leven kleine zoogdieren. Maak er een tocht per fiets of te voet.

Dag 15-16 (08/09-12-2016) Cruisedagen op zee

Na twee drukke dagen in Kuala Lumpur en Singapore is het weer even tijd om uit te rusten en te genieten van alle faciliteiten die de AIDAbella u te bieden heeft.

Dag 17 (10-12-2016) Nathan (Ko Samui), Thailand

Aankomst 07.30 uur; vertrek 17.00 uur.
Het eiland Koh Samui ligt 496 km ten zuiden van Bangkok voor de oostkust van Zuid-Thailand. Koh Samui is het eiland voor de wat meer ” mondaine” toerist. U vindt hier witte zandstranden, slaperige vissersdorpjes en prachtige koraalriffen. Het binnenland van Koh Samui is nog ongerept met kokoswouden, rubberplantages en prachtige watervallen. Naast zwemmen en zonnen zijn duiken en snorkelen een populair tijdverdrijf. Een van de belangrijkste en leukste attracties van Koh Samui is de Big Boeddha Tempel ofwel de Wat Phra Yai.Dit tempelcomplex ligt aan de noordkust van Koh Samui en bestaat uit een 12m hoog boeddhabeeld dat bovenop een klein eilandje zit. Rond de zittende boeddha bevinden zich ook kleinere boeddhabeelden. Het boeddhabeeld is via een verhoogde weg te bereiken en eenmaal boven heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Het hele tempelcompex heeft een moderne uitstraling en er bevinden zich diverse eetstalletjes en winkeltjes. Ook een bezoek aan de vlindertuin aan het Laem Set strand in het zuidoosten van het eiland is de moeite waard.

Dag 18 (11-12-2016) Laem Chabang (Bangkok)

Aankomst 09.00 uur
Om de haven van Bangkok te ontlasten arriveren cruiseschepen in Laem Chabang, de grote moderne diepzeehaven van Thailand. Laem Chabang ligt ongeveer 90 minuten ten zuidoosten van Bangkok en 30 minuten ten noorden van Pattaya. Deze grote, moderne commerciële diepzeehaven aan de oostelijke kust van de Golf van Thailand is de trots van de natie. Samengesteld uit talrijke segmenten, met inbegrip van een drijvende scheepswerf, behandelen zij in elf terminals allerlei schepen, van containerschepen en autocarriers tot passagiersschepen.

Via de rederij kunt u diverse excursies naar Bangkok boeken, maar u kunt dit ook op individuele basis regelen. Een balie op de kade biedt taxi’s en minibusjes aan (meestal goed voor 11 passagiers) voor de reis naar Bangkok tegen royale prijzen. Als men wat verder door loopt dan zijn iets lagere prijzen te bedingen.

Bangkok
Laem Chabang ligt op ca. 2 uur rijden van Bangkok. Het stadsbeeld van Bangkok kenmerkt zich door de vele tempels. Eén daarvan is de Wat Pho tempel, de oudste en grootste tempel van Bangkok. In de tempel bevindt zich de beroemde liggende boeddha, welke is versierd met bladgoud en parelmoer op de ogen en de voetzolen.

Een andere beroemde tempel is de Wat Arun, de tempel van de dageraad. De tempel bestaat uit een grote centrale pagode van 79 meter hoog met daaromheen 4 kleinere pagodes.

Interessant om te bezoeken is het Koninklijk Paleis van Bangkok, een ommuurd gebouwencomplex dat vroeger dienst deed als koninklijke residentie. In de Nong Nuch Botanic Gardens zijn verschillende presentaties bij te wonen van traditionele muziek en dans.

Dag 19 (12-12-2016) Laem Chabang – Bangkok – Amsterdam

Na ontscheping transfer van de haven Laem Chabang naar de luchthaven van Bangkok voor de vlucht naar Amsterdam met overstap in Istanbul.

Prijzen per persoon

2-persoons binnenhut vanaf € 3.099
1-persoons binnenhut vanaf € 4.999

2-persoons buitenhut vanaf € 3.599 (mogelijk beperkt uitzicht)
1-persoons buitenhut vanaf € 5.699 (mogelijk beperkt uitzicht)

2-persoons balkonhut vanaf € 3.799
1-persoons balkonhut vanaf € 6.099

Getoonde prijzen zijn per persoon en gebaseerd op 2-persoonsbezetting. Onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Peildatum prijzen juni 2016.

Inclusief

★ Retourvluchten inclusief luchthavenbelasting en bagage.

★ Landprogramma met chauffeur/gids van 7 dagen in een luxe kamer op basis van logies/ontbijt in verschillende hotels.

★ Alle lunches en diners tijdens het landprogramma (m.u.v. lunch op dag 2 in Colombo).

★ Excursies en entreegelden landprogramma zoals omschreven in het programma.

★ Alle transfers zoals omschreven in het programma.

★ Cruise inclusief havengelden en maaltijden (ontbijt, lunch, diner, snacks).

★ Tijdens de cruise: tafelwijn, bier en frisdrank tijdens de buffetmaaltijden.

★ Tijdens de cruise: uitgebreid entertainment en veel activiteiten.

★ Tijdens de cruise: fooien.

★ Nederlandstalige Cruise Travel reisbegeleiding tijdens de gehele reis.*

★ Kennismakingsbijeenkomst voorafgaande aan de reis.*

*Bij minimaal 16 deelnemers.

Exclusief

★ Niet genoemde maaltijden tijdens het landprogramma.

★ Optionele excursies tijdens het landprogramma.

★ Tijdens de cruise: alle dranken m.u.v. de dranken (tafelwijn, bier en frisdrank) tijdens de buffetmaaltijden. Drankenpakketten zijn bij te boeken.

★ Optioneel tijdens de cruise: excursies, toeslag specialiteitenrestaurants, roomservice.

★ Reserveringskosten van € 25 per boeking.

★ Bijdrage Calamiteitenfonds van € 2,50 per boeking, reis- en annuleringsverzekering, visa** en inentingen.

** Uw paspoort dient bij terugkomst in Nederland nog 6 maanden geldig te zijn.

Wij adviseren u graag.

Neem contact op met onze cruisespecialist:
Tel.: 0228-524403
E-mail: devalk@vx.nl