Azamara Club Cruises

WHERE DO YOU WANT TO GO?

Deze jonge rederij (2007) opereert  onder de vlag van moedermaatschappij Celebrity Cruises. De naam Azamara is speciaal gekozen en betekent “heldere ster boven de diepblauwe zee”. Deluxueuze zusterschepen Azamara Journey en Azamara Quest bieden plaats aan slechts 694 gasten die in een intieme ambiance niet alledaagse bestemmingen aandoen. Voor iedere twee gasten staat gemiddeld één bemanningslid ter beschikking. De dienstverleningaan boord is dan ook onberispelijk en persoonlijk. De hutten zijn voorzien van topkwaliteit bedden en beddengoed, een flatscreen tv eninternetaansluiting. Net dat beetje extra vormen de verse bloemen, vers fruit, de Elemis toiletartikelen, de katoenen badjassen en badslippers en de butler service in suites. Naast een hoofdrestaurant, waar in één open zitting gedineerd wordt, zijn er twee specialiteiten restaurants waar men, afhankelijk van de accommodatie die geboekt is, één of twee avonden kan dineren. Men kent aan boord een informeel kledingvoorschrift. De nadruk ligt sterk op gezondheid en ontspanning en de Spa faciliteiten zijn er ook naar. Suite-gasten kunnen van bepaalde behandelingen in de privacy van hun suite gebruik maken. Daarnaast is er een relaxruimtebuiten en een salon waar acupunctuur-en schoonheidsbehandelingen worden aangeboden. Omdat de schepen vanwege hun geringere afmetingen op de meest interessante plekjes ter wereld komen, zijn ook de excursies speciaal. En vanaf 27 maart (Azamara Quest®) of 15 mei (Azamara Journey®) worden cruises met Azamara Club Cruises nog aantrekkelijker! Dan zijn deze namelijk all-inclusive en zijn fooien en geselecteerde alcoholische dranken bij de reissom inbegrepen. Nieuw zijn ook de AzAmazing Eveningswaarvan er één per cruise bij de prijs is inbegrepen. Dit zijn speciale avond excursies, waarbij men de bestemmingen op een unieke manier leert kennen. Gasten worden per privé shuttle bus naar een onvergetelijk evenement gebracht. Zo staat er tijdens een Oostzee cruise een privé ballet voorstelling in St. Petersburg op het programma en kan tijdens een Middellandse Zee cruise bijvoorbeeld in Sevilla, Spanje, genoten worden van een exclusieve sherry proeverij.

Alleenreizenden

U betaalt een toeslag van 100% op het basis 2-persoonstarief

Dinerzittingen

Open zitting.

Drankprijzen

De volgende dranken zijn inclusief:

 • Koffie en thee
 • Tafelwijn tijdens lunch en diner
 • Dagelijks fleswater in de hut

Fooienbeleid

Fooien zijn inclusief.Drankjes worden op de eindafrekening met 18% servicetoeslag verhoogd. Tafelwijn tijdens lunch en diner en fleswater in de hut zijn inclusief. Wanneer het schip zich in Spaanse wateren bevindt, is een extra (Spaanse) BTW van 8% van toepassing op alle producten en diensten.

Kledingadvies

Overdag vrijetijdskleding en ‘s avonds informeel (dames: rok of broek met blouse of een jurkje en de heren een lange broek met overhemd of polo).  N.B. Na 18.00 uur is het dragen van spijkerbroek, korte broek en t-shirt in de restaurants niet toegestaan.

In verwachting

U wordt niet meer toegelaten aan boord bij een zwangerschap vanaf 24 weken aan het begin of tijdens de cruise. Bij een zwangerschap tot 24 weken moet een (engelstalige) medische verklaring van de huisarts worden overlegd, waarin is vermeld dat de gast gezond is en fit om te reizen.

Kinderfaciliteiten

De minimumleeftijd voor kinderen is 6 maanden. Op een aantal afvaarten, met name transatlantische, 12 maanden.

Hoewel Azamara Club Cruises kinderen aan boord accepteert, is deze rederij niet specifiek ingesteld op kinderen en biedt geen kinderfaciliteiten aan.

Regels passagiers onder de 25 jaar

 • Alcoholconsumptie vanaf 21 jaar.
 • Casino toegang vanaf 18 jaar (Alaska 21 jaar).
 • Minimum leeftijd hoofdboeker: 21 jaar.

Roken aan boord

Alleen op een daarvoor aangewezen plaats aan dek. In de hut en op de balkons is roken niet toegestaan

Zoek & Boek

Cuisen met Azamara? Naar het aanbod.

Classificatie

ico_star5_wblue

Kenmerken

 • All inclusive; niet alcoholische en geselecteerde alcoholische dranken, fooien en één avondexcursie (AzAmazing Evening Event) zijn inbegrepen.
 • Kleine, persoonlijke schepen met intieme sfeer.
 • Inspirerende bestemmingen en langer verblijf in de havens (vaak één of meerdere nachten).
 • Zonder kledingvoorschriften dineren in open zitting.
 • Alle suites hebben butlerservice.

Rederijlinks

Let op!! Genoemde prijzen zijn ter indicatie. Voor de actuele prijzen verwijzen wij u naar de website van de rederij.