Costa Cruises

Costa Cruises heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in nieuwe, grotere cruiseschepen, die aan de eisen van de moderne cruiseganger voldoen. Zij bieden plaats aan 2500 tot 3000 passagiers en een keur aan vermaak. Neem bijv. de multimediaruimte, voorzien van alle technische hoogstandjes, het wellnesscentrum, de Samsara Spa, van 2000m2 en het theater met maar liefst 3 verdiepingen. Eén van de nieuwste snufjes is een Formule 1 simulator in een echte raceauto (vanaf 18 jaar). Hiermee laat Costa zien haar vloot op internationaal niveau te hebben gebracht. De schepen varen interessante routes in Noord- en Zuid Europa in de zomer, terwijl de vloot in de wintermaanden over de gehele wereld wordt verdeeld. Volop keuze voor iedereen. De schepen zijn vanwege hun kindvriendelijke prijzen en professionele kinderclubs aan boord de ideale vakantiebestemming voor gezinnen. Het entertainment en de vele faciliteiten en ruime dekken zijn uitnodigend voor iedereen. Culinair staat men garant voor heel goede internationale gerechten, met een knipoog naar de Italiaanse keuken. Ook aan boord van de Costa schepen biedt men de luxe van specialiteitenrestaurants. Uw hutaccommodatie, uw eigen eiland van comfort, is ruim en van alle gemakken voorzien. Kortom, in de uitgebreide en moderne vloot van Costa vindt u altijd een cruise die u past!

Alleenreizenden

U betaalt een toeslag van 80% op het basis 2-persoonstarief

Dinerzittingen

19.00 uur & 21.00 uur. Genoemde tijden kunnen per cruise afwijken.

Drankprijzen

Frisdrank v.a. € 3,00
Bier v.a. € 4,50
Wijn glas v.a. € 4,50
Wijn fles v.a. € 20,00
Whisky etc. v.a. € 9,00
Cocktail v.a. € 6,20
Er zijn diverse drankpakketten mogelijk, zoals o.a.
All inclusive drankenpakket (vanaf 18 jaar) : € 19.50 per volwassene per dag voor drankjes per glas (geselecteerde alcoholische dranken, frisdrank en mineraalwater), uitgezonderd de minibar producten.
All inclusive jongeren drankenpakket (van 4 t/m 17 jaar): € 10 per jongere per dag voor frisdrank per glas, uitgezonderd de minibar producten. Alleen mogelijk in combinatie met het volwassenen pakket.

Op de Costa neoRomantica (van 21/05/2014 tot 22/11/2014)  en neoRiviera (van 09/02/2014 tot 15/10/2014) zijn in de genoemde periode alleen de volgende, afwijkende, drankenpakketten beschikbaar:
Neo Extra pakket voor volwassenen (vanaf 18 jaar): € 28,75 per nacht voor een selectie van alcoholische en non-alcoholische dranken (mineraal water, cocktails, tapbier en wijn) en wijn per glas uit de Neocollectie tijdens lunch en diner.
Minibar en duurdere merken zijn uitgesloten.
Neo Extra pakket voor jongeren (van 4 t/m 17 jaar): € 17,25 per jongere per nacht voor een selectie van frisdranken per glas tijdens lunch en diner en gedurende de dag en avond. Minibar is uitgezonderd.

Alle losse drankprijzen zijn exclusief de service toeslag van 15% (zie ook bij fooien) en zijn aan wijziging onderhevig.
Bij de genoemde drankpakketten is de service charge van 15% al inbegrepen.

Fooienbeleid

Fooien: aan boord te voldoen. Op uw boordrekening wordt € 8 p.p. per nacht bijgeschreven. Aanpassing van het bedrag is niet mogelijk. Voor cruises in de Caribbean, Azië mini cruises, Zuid Amerika en Trans-Atlantisch wordt US$ 11 p.p. per nacht berekend. Voor reguliere Azië cruises wordt € 8 p.p.p.nacht bijgeschreven.Kinderen tot 4 jaar betalen geen fooien, kinderen van 4 t/m 14 jaar betalen 50%. Drankjes worden op de eindafrekening met 15% servicetoeslag verhoogd.

Kledingadvies

Overdag vrijetijdskleding en ‘s avonds ‘informeel’ (dames in jurk, rok of broek met blouse of trui en de heren een lange broek met overhemd) of ‘formeel’ (dames in (cocktail)jurk, lange jurk of broek en jasje en de heren in pak met das of smoking). In de dagkrant staat aangegeven wat het voorschrift van die dag is.

In verwachting

Vrouwen die in verwachting zijn mogen nog aan boord als ze aan het eind van de cruise maximaal 24 weken zwanger zijn. Na deze tijd wordt u niet meer aan boord toegelaten, daar de rederij bij eventuele complicaties hiervoor geen voorzieningen aan boord heeft.

Kinderfaciliteiten

De minimumleeftijd aan boord voor kinderen is 6 maanden. Op transatlantische overtochten en cruises langer dan 15 dagen is dit 12 maanden.

Voor kinderen vanaf 3 jaar t/m 17 jaar worden in de Squok Club activiteiten georganiseerd, onderverdeeld in vier leeftijdscategorieën:

 • Mini club van 3 tot 6 jaar
 • Maxi club van 7 tot 11 jaar
 • Teen junior van 12 tot 14 jaar (beperkt beschikbaar)
 • Teen van 15 tot 18 jaar

Tijdens schoolvakanties zal het animatieteam van ’s ochtends tot ’s avonds activiteiten organiseren van 09.00 tot 12.00 uur, van 15.00 tot 18.00 uur en van 21.00 tot 23.30 uur.
Buiten de vakanties is de opvang beperkt.

In sommige gevallen en alleen als dit de dag vooraf wordt aangevraagd kan ook van 23.30 tot 01.30 uur voor babysitting worden gezorgd.

Alle genoemde tijden kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn. Raadpleeg het dagprogramma aan boord.

Voor kinderen jonger dan 3 jaar worden geen activiteiten georganiseerd. Zij zijn echter altijd welkom in de Squok Club, maar alleen onder begeleding van de ouders en alleen in het laagseizoen wanneer er niet te veel kinderen aanwezig zijn.

Wat wordt er zoal voor de kinderen georganiseerd?

 • Schatzoeken
 • Piratenparty
 • Danslessen
 • Interview met de Kapitein
 • Sporten, zoals tafelvoetbal- en tennis, volleybal, spelletjes in het zwembad
 • T-shirts verven
 • Kleuren, verven, boetseren

Het kinderprogramma heet Fun@sea en wordt aan alle kinderen uitgereikt als ze aan boord komen. De verschillende activiteiten, wanneer en waar ze plaatsvinden worden hierin vermeld. Voor de tieners is er de Teen Zone met diverse activiteiten (afhankelijk van seizoen en per schip verschillend) zoals dansen, goochelen, videospelletjes en zelf video’s maken of een pizza party.

Ook worden speciale thema diners voor de kinderen georganiseerd met een spciaal door de Chef ontworpen menu.

NB.  Wij maken u er op attent dat kinderen die nog niet zindelijk zijn een zwemluier moeten dragen om gebruik te kunnen maken van de zwembaden.
Aan boord van ieder schip is er tenminste één zwembad dat alleen toegankelijk is voor volwassenen.

De jaccuzi’s aan boord zijn alleen toegankelijk voor personen van 18 jaar of ouder!

Voor kinderen tot 18 jaar die samen met de ouders een hut bezetten is de cruise in de meeste gevallen gratis. Zij betalen dan alleen havengelden vanaf € 80 per kind.
Op cruises waarbij de vlucht bij de cruiseprijs is inbegrepen, betalen kinderen wel de vluchtprijs.

Regels passagiers onder de 25 jaar

 • Alcoholconsumptie vanaf 18 jaar (21 in Amerikaanse wateren).
 • Casino toegang vanaf 18 jaar (21 in Amerikaanse wateren).
 • Minimum leeftijd hoofdboeker: 18 jaar. In Amerikaanse wateren 21 jaar.

Roken aan boord

Roken is alleen toegestaan op daarvoor aangewezen plaatsen. Op de balkonhutten mag worden gerookt. Het gebruik van een asbak is hierbij verplicht en het is verboden om de sigaretten peuken over boord te gooien.

Classificatie

ico_star4_wblue
ico_star3_plus_wblue

Kenmerken

 • Italiaanse/Europese sfeer en gastvrijheid
 • Cruises van en naar Amsterdam
 • Moderne schepen
 • Diverse restaurants met vrije kledingkeuze, van casual tot gala
 • Aantrekkelijke prijzen en faciliteiten voor kinderen(kinderen cruisen vaak gratis)

Rederijlinks

Let op!! Genoemde prijzen zijn ter indicatie. Voor de actuele prijzen verwijzen wij u naar de website van de rederij.