Cruises & Excursies

Rederijen bieden in iedere haven een uitgebreid excursieprogramma aan met o.a.:

  • Actieve excursies
  • Excursies per bus
  • Cultuurexcursies

De prijzen kunnen sterk varieren, afhankelijk van de duur en de activiteiten tijdens de excursie. Denk aan een gemiddeld bedrag tussen US$ 50 en US$ 150. Een excursie per helikopter of watervliegtuig in Alaska bijvoorbeeld kan oplopen tot een paar honderd dollar.

De excursiemogelijkheden staan bijna altijd op de website van de rederij en kunnen daar vooraf geboekt worden. Aan boord ontvangt u informatie over de bestemmingen. U bent niet verplicht om aan excursies deel te nemen. Uiteraard kunt u er zelf op uit. Houd er rekening mee dat er dan soms een individueel visum noodzakelijk is (bijv. voor St. Petersburg, Rusland).

Voor het online opvragen en boeken van excursies heeft u het boekingsnummer van de rederij nodig (dus niet het reserveringsnummer van uw boekingskantoor). Betaling van de excursies vindt plaats via uw scheepsrekening aan boord of vooraf via een creditcard.

Bij Holland America Line, Azamara Cruises, Celebrity Cruises en Royal Caribbean vult u on-line de creditcard gegevens in om excursies te kunnen reserveren. De creditcard wordt bij Holland America Line voor vertrek belast voor de totale kosten van de excursies.