Kinderen & cruisevakanties

Voor kinderen is cruisen een fantastische ervaring! Verschillende rederijen spelen prefect in op de wensen van de jonge passagiers. Kids clubs, speciale kindertarieven, familiehutten, kinderdisco, speciale zwembadenetc. Een cruise is geschikt voor iedereen, jong en oud. Bij een aantal rederijen is een leeftijd restrictie van toepassing. Deze staat dan bij de betreffende rederij vermeld.

Cruise & Kids

De meeste schepen hebben kidsclubs waar activiteiten plaatsvinden onder leiding van gediplomeerd personeel. Een groot aantal schepen beschikt tevens over een apart kinderzwembad en/of pierebadje en een disco voor tieners.
Wij maken u er op attent dat bij veel rederijen kinderen zindelijk moeten zijn om gebruik te kunnen maken van de zwembaden (inclusief peuterbadjes). Ook het gebruik van speciale zwemluiers is niet toegestaan.

Meestal zijn de leeftijdsgroepen ongeveer als volgt onderverdeeld:

  • 3 t/m 5 jaar
  • 6 t/m 10 jaar
  • 11 t/m 14 jaar
  • 14 t/m 17 jaar

Voor kinderen onder 3 jaar zijn meestal geen speciale faciliteiten, maar kan er  vaak wel, tegen betaling, oppas worden geregeld. Sommige rederijen accepteren geen kinderen jonger dan zes maanden.

Eénoudergezinnen / grootouders met kleinkinderen

Veel rederijen (met name de Amerikaanse rederijen) stellen als voorwaarde dat indien één ouder met de minderjarige kinderen op cruise gaat, de ouder die NIET meegaat een verklaring ondertekent waarin toestemming tot het reizen met de kinderen wordt gegeven. De ouder die de kinderen meeneemt, moet deze verklaring (in het Engels) meenemen aan boord.  Deze verklaring moet bovendien gelegaliseerd zijn door eennotaris of de politie en voorzien zijn van een stempel. Als de kinderen bijvoorbeeld met een bevriende familie of andere familieleden reizen of kleinkinderen met de grootouders reizen, dan dienen de beide ouders een dergelijke verklaring af te geven. Als men deze verklaring bij inscheping niet kan overleggen, dan kan dit in het ergste geval leiden tot weigering van deelname aan de cruise.

Passagiers 25 jaar of jonger

De rederijen hanteren verschillende regels met betrekking tot:

  • Alcoholconsumptie
  • Toegang tot het casino
  • Minimale leeftijd hoofdboeker