Maaltijden & Dranken

Dranken aan Boord

De kosten van drankjes die u in de bars of in het restaurant bestelt, worden op uw scheepsrekening bijgeschreven en aan het eind van de cruise verrekend.
Rederijen berekenen hierover een service toeslag van 15% (Phoenix Reisen 7%, Star Clippers 12,5%, Norwegian Cruise Line 17%, Azamara Cruises en Oceania Cruises 18%).

Een overzicht van de gemiddelde prijs van een drankje aan boord bij de verschillende rederijen (excl. service toeslag!), vind op de rederij informatie pagina’s.

Maaltijden aan boord

Vaste zittingen

Ontbijt, lunch en diner worden in het restaurant geserveerd. Op grote schepen zijn er meerdere restaurants. Het diner wordt meestal in twee zittingengeserveerd.

  •  Vroege zitting om ca. 18.00-18.30 uur
  •  Late zitting om ca. 20.00-20.30 uur

Bij reservering van uw cruise kunt u uw voorkeur voor zitting en tafelgrootte opgeven. Deze voorkeur is geen garantie. Bij inscheping of in de hut ontvangt u de definitieve gegevens van de zitting, het tafelnummer en het restaurant waarin u dineert. Dit blijft de gehele cruise van kracht. Mocht u dit willen veranderen, neem dan contact op met de Maitre D‘.

Open zitting

Op steeds meer schepen kan in open zitting gedineerd worden. U kunt dan dineren wanneer en met wie u wilt. De volgende rederijen geven hier hun eigen benaming aan:
Carnival Cruise Lines biedt  ‘Your Time Dining’
Celebrity Cruises biedt ‘Select Dining’ 
Holland America Line biedt  ‘As you wish dining
Norwegian Cruise Line biedt ‘Free Style Cruising’
Princess Cruises biedt  ‘Personal choice of anytime dining’ 
Royal Caribbean  biedt  ‘My time dining’
De Duitse rederij AIDA biedt ook ‘s avonds buffetmaaltijden.

De luxe rederijen zoals Seabourn, Seadream Yacht Club, Oceania Cruises, Silversea Cruises en Regent Seven Seas Cruises bieden altijd een open zitting restaurant zonder vaste zittingen of tafelindeling.

Specialiteitenrestaurants

Op veel schepen vindt u tegenwoordig specialiteitenrestaurants. Meestal wordt hier een bepaalde keuken geserveerd bijv. Italiaans of Japans. Voor de meeste (luxere) specialiteiten restaurants wordt een toeslag gevraagd die varieert van US$ 5 tot US$ 30 per persoon.

Overige maaltijden

De grotere schepen beschikken daarnaast over een buffetrestaurant dat (bijna) doorlopend geopend is en waar u van heerlijke ontbijt-, lunch-en dinerbuffetten kunt genieten. Ontbijten of lunchen à la carte in het restaurant kan natuurlijk ook. Ontbijt op bed kunt u via roomservice regelen of met de speciale kaart die in uw hut ligt.
Vaak vindt u ook nog een snack counter waar u zich te goed kunt doen aan hamburgers, hotdogs en pizza’s. Op schepen die niet over een 24-uurs buffetrestaurant beschikken, wordt tussen de maaltijden door thee en koffie aangeboden met lekkere hapjes. Op de schepen wordt vaak ook nog een middernachtbuffet geboden.
Alle maaltijden aan boord zijn inbegrepen, evenals koffie, (ijs)thee en (ijs)water tijdens de maaltijden. Frisdranken, alcoholische dranken en koffiespecialiteiten zijn voor uw eigen rekening.