Seabourn Cruises

Wat maakt een cruise aan boord van een Seabourn jacht zo speciaal? Is het de attente en persoonlijke bediening, zijn het de aantrekkelijke bestemmingen of de gerieflijk uitgeruste suites? Het is een combinatie van dit alles en nog meer. Drie Seabourn schepen bieden plaats aan maximaal 200 gasten die allen in suites verblijven, in grootte varieërend van 26 tot 54 m2. De suites bieden alle voorzieningen die u zich maar kunt wensen zoals een tv/dvd/cd stereo systeem, minibar, koelkast, inloopkast, badjas en slippers en vers fruit. Uiteraard is het beddengoed van de beste kwaliteit. Geeft u de voorkeur aan een ontbijt op bed in de hut, dan is dat heel goed te begrijpen! Ook een diner in de hut geserveerd behoort tot de mogelijkheden. Overigens is het diner in het, open zitting, restaurant elke keer weer een feest, want de tafel is gedekt met het beste kristal en tafelzilver en u krijgt de meest heerlijke gerechten opgediend of deze worden aan tafel klaargemaakt. Seabourn is niet voor niets lid van de Chaine des Rôtisseurs! Dagen op zee zijn naar eigen wens in te vullen, actief of passief. In de Spa kunt u zich laten verwennen met allerlei schoonheids-en massagebehandelingen, gastlectoren onderhouden u met interessante lezingen en tijdens geselecteerde cruises is het watersportplatform beschikbaar om vanaf het schip te snorkelen, te windsurfen of te waterskieën. Ook aan het excursieprogramma wordt zeer veel zorg besteed. Wilt u lunchen met Bedouinen of in een Ferrari coupé langs de Franse Rivièra rijden? De nieuwe Signature Service Desk is in het leven geroepen om deze en alle andere wensen te vervullen. Bedenk daarbij dat alle drankjes, ookalcoholische dranken en geselecteerde wijnen, aan boord zijninbegrepen evenals de fooien aan het personeel.
De nieuwere Odyssey, Quest en Sojourn zijn met 32.000 ton en 450 gasten groter dan de overige drie schepen. In niet minder dan vier verschillende eetgelegenheden aan boord van deze drie schepen worden exquise gerechten geserveerd, waarvan de bereiding onder supervisie staat van de bekende Chef Charlie Palmer. Seabourn Square is een nieuw concept: in deze “conciërge lounge” bevinden zich winkels, een bibliotheek, een koffieshop en een buitenterras waar conciërges ter beschikking staan om alle verzoeken in te willigen.

Alleenreizenden

In principe zijn er geen speciale tarieven. Per afvaart wordt wel een beperkt aantal suites vrij gehouden voor het z.g. Single Program: Cat B3 75% toeslag op het basis 2-persoonstarief. Ook zijn er regelmatig last-minute aanbiedingen die dertig dagen voor de afvaart geboekt/bevestigd kunnen worden. Neem contact op met Cruise Travel voor meer informatie.

Dinerzittingen

Open zitting.

Drankprijzen

Open bar op het hele schip

Fooienbeleid

Fooien zijn bij de cruiseprijs inbegrepen.

Kledingadvies

Overdag vrijetijdskleding en ‘s avonds
‘casual’ (dames een jurk, rok of broek met bloese en de heren een lange broek met overhemd) of
‘elegant casual’ (dames een jurk, rok of broek met blouse of trui en de heren een lange broek met jasje met of zonder das) of
‘black tie optional’ (dames een cocktailjurk of lange jurk en de heren een donker pak met das of smoking).

Op een 7-daagse cruise is 1 avond ‘black tie optional’ (behalve in de Caribbean) en op een 14-daagse cruise 2 of 3. Indien u niet aan “black tie optional” wilt deelnemen dan zijn er altijd restaurants waar u terecht kunt met ‘elegant casual’. Raadpleeg het dagprogramma voor het advies van die dag. Op cruises van 10 tot 14 dagen zijn gemiddeld 3 formele avonden.

In verwachting

Wanneer u 24 weken of langer zwanger bent op het moment dat de cruise eindigt, kunt u niet aan boord toegelaten worden. Een doktersverklaring waaruit blijkt dat moeder en kind gezond zijn en op reis mogen is noodzakelijk om de cruise te boeken.

Kinderfaciliteiten

De minimumleeftijd is 6 of 12 maanden, afhankelijk van het vaargebied. Er zijn geen kinderfaciliteiten en de rederij is niet op kinderen ingesteld.

Regels passagiers onder de 25 jaar

  • Alcoholconsumptie vanaf 21 jaar.
  • Casino toegang vanaf 21 jaar.
  • Minimum leeftijd hoofdboeker: 18 jaar. Passagiers jonder dan 18 jaar dienen te worden vergezeld door een passagier die 21 jaar of ouder is.

Roken aan boord

Alleen toegestaan op daarvoor aangewezen plaatsen. In de hut en op de balkons mag niet worden gerookt. Pijp en/of sigaar roken mag alleen buiten op een daarvoor aangewezen plaats na het diner vanaf 21 uur.

Classificatie

ico_star6_wblue

Kenmerken

  • Luxe cruises aan boord van intieme schepen
  • All inclusive: alle niet-alcoholische en geselecteerde alcoholische dranken zijn inbegrepen, evenals de fooien
  • Vele watersportmogelijkheden vanaf het schip
  • Uitmuntende service, zeer hoge bemanning tot gast ratio
  • Elegant dineren, zowel binnen als buiten met gala-avond

Rederijlinks

Let op!! Genoemde prijzen zijn ter indicatie. Voor de actuele prijzen verwijzen wij u naar de website van de rederij.