Populaire Vaargebieden

Schepen worden steeds groter en er komen elk jaar nieuwe schepen bij. Steeds meer mensen gaan cruisen en kiezen dan vaak voor bekende vaargebieden zoals deCaribbean en de Middellandse Zee. Maar na de eerste cruise wachten nieuwe gebieden om ontdekt te worden. Rederijen zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe bestemmingen. Ontdek Zuid-Amerika met het Amazone gebied of ervaar de mystiek in de Aziatische landen en het Midden-Oosten. Er is vrijwel geen plek ter wereld waar u niet kunt cruisen! De meest populaire gebieden zijn:

Als u op de vetgedrukte naam van een gebied klikt, komt u bij ons online aanbod terecht voor desbetreffende gebied.

Alaska

Alaska is een unieke ervaring. Van bergketens tot begroeide bossen en vangletsjers tot watervallen. U ziet walvissen, orka’s, zeeotters, zeehonden, rendieren en adelaars. En wat uw verrekijker niet in beeld krijgt, ontdekt u tijdens de vele activiteiten en excursies die worden aangeboden. En natuurlijk kunt u er ook zelf op uit trekken. Met een kano over de rivier of met een stoomtrein door de bergen. Ook kunt u een vlucht met een watervliegtuig over gletsjers of eenhondensledetocht maken.

Azië

Azië is het continent van contrasten en garandeert u een onweerstaanbare cocktail van andere culturen, gewoonten, landschappen, bruisende stadscentra en indrukwekkende bezienswaardigheden. Een kleurrijke ontmoeting met talloze steden en hun geschiedenis, mystiek en mysterie. Bezoek landen als China, Maleisië, Indonesië en wereldsteden als Singapore, Mumbai of Shanghai. Uiteraard kunt u een cruise in dit gebied ook combineren met een heerlijk verblijf aan land.

Caribbean

Een bezoek aan de Caribbean kenmerkt zich door aangename temperaturenen tropische, witte koraalstranden. Stap aan land terwijl limbo muzikanten uw aankomst feestelijk omlijsten. U kunt heerlijk flaneren door de gezelligewinkelstraatjes en genieten van de tropische sfeer. Wilt u actief bezig zijn? Dat kan ook. Zwemmen met de dolfijnen of duiken naast felgekleurde vissen en prachtig koraal. Elke dag een nieuw eiland, mensen, folklore en traditie. Een week Caribbean is een mozaïek aan indrukken.

Middellandse Zee

Cruisen in de Middellandse Zee garandeert zon, strand en een breed aanbod van Zuid Europese steden. Iedere dag een nieuw land en andere cultuur.  Een wandeling door het Middeleeuwse centrum van de Catalaanse hoofdstad Barcelona. In Rome, de ‘eeuwige stad’, leidt het imposante Colosseum uw gedachten terug naar oude tijden. Of ontdek Griekenland en vaar Istanbul binnen. Wat u ook besluit, zalige temperaturen, mooie stranden en een heerlijk cruiseschip zijn steeds uw trouwe bondgenoot.

Midden Oosten

Het Midden Oosten is een relatief nieuwe ‘winterzon’ bestemming die snel aanpopulariteit wint. De goede bereikbaarheid, slechts zes uur vliegen, de ‘zongarantie’ en een breed palet aan sfeer en indrukken zijn verantwoordelijk voor het succes. Het Midden Oosten biedt u prachtige stranden, palmbomen, woestijnen, wadi’s, bergketens, maar ook ultra moderne shopping centra, kamelenraces en bovenal heel veel zon. Een buitengewone wereld waarin de uitersten uw bezoek een fascinerend karakter geven.

Noorse fjorden

Dicht bij Nederland wacht u een betoverend schouwspel. Een voorstelling die een verpletterende indruk maakt met immens hoge Noorse fjorden in de hoofdrol. Metvertrekmogelijkheden uit Nederland (Amsterdam, Rotterdam of IJmuiden) hoeft uniet te vliegen om aan deze spectaculaire cruise te kunnen beginnen. De cruises worden tijdens de zomermaanden tussen maart en september gevaren. Afhankelijk van de route die u kiest bent u zes tot achttien dagen te gast in dit gebied waarin steeds weer nieuwe hoogtepunten op u wachten.

Oostzee met St. Petersburg

De Oostzee met St. Petersburg is nog enigszins een verborgen schat. Uw bezoek aan Rusland, Estland en diverse Scandinavische (hoofd)steden staat in het teken van cultuur, historie en prachtige landschapstaferelen. Hoogtepunt is een bezoek aan St. Petersburg waar enkele rederijen twee of zelfs drie dagen verblijven. Bijkomend voordeel is dat er vaak vertrek vanuit Nederland mogelijk is.

Panamakanaal

Een bijzonder gevarieerde cruise die veelal begint en eindigt in Miami of Fort Lauderdale. U beleeft het hartstochtelijke Mexico en geniet van het natuurschoon van Costa Rica of Nicaragua. Ingeklemd tussen die belevingen zit eenspectaculaire tocht door het Panamakanaal.

Zuid Amerika & Antarctica

Een bestemming die de laatste jaren toeneemt in populariteit is Zuid-Amerika (en Antarctica). Werd vanwege de ruigheid dit gebied in het verleden alleen door expeditieschepen bezocht, tegenwoordig maken steeds meer ‘gewone’ cruiseschepen het toegankelijk voor haar gasten. Met name de landen in het Zuiden, zoals Chili en Argentinië, worden vanwege hun imponerende en vaak nog ongerepte natuur steeds vaker aangedaan. Ook biedt dit gebied een aantal wereldsteden zoals Buenos Aires, Santiago de Chili en Rio de Janeiro.

Wereldcruise

Dit zijn de cruises naar gebieden die niet onder één noemer te vangen zijn. Wat dacht u van een wereldcruise van drie maanden of een deeltraject daarvan? Ook zijn er een aantal cruises aan het begin en het eind van elk seizoen waarbij het schip verplaatst wordt van een bepaald gebied naar een volgend gebied bijv. van de Caribbean naar Europa of van de Caribbean naar Alaska. Deze transatlantische oversteek van bijv. Europa naar Amerika laat u kennismaken met het echte varen.Verrassende routes en interessante bestemmingen.